Its closest living relatives are the wombats. Koala, tree-dwelling marsupial of coastal eastern and southern Australia. It is about 60 to 85 cm (24 to 33 inches) long and weighs up to 14 kg (31 pounds) in the southern part of its range but only about half that in the northern part. What is the koala?

General Overview

Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find … Yahoo: 10 Calming Kids Shows for When the Little Ones Are, Um, Overstimulated 10 Calming Kids Shows for When the Little Ones Are, Um, Overstimulated The koala (Phascolarctos cinereus), sometimes inaccurately called the koala bear, is an arboreal herbivorous marsupial native to Australia. It is the only extant representative of the family Phascolarctidae. Additionally, our previously published article on Stunning Aesthetic Coloring Pages For Stress Relief examines the intricate details that complement the information shared in this article. The koala is an iconic Australian animal. Often called the koala “bear,” this tree-climbing animal is a marsupial—a mammal with a pouch for the development of offspring. Koalas are marsupials, related to kangaroos. Most marsupials have pouches where the tiny newborns develop. A koala mother usually gives birth to one joey at a time.

Key Points

A koala mother usually gives birth to one joey at a time. A newborn koala is only... Koalas are endemic to Australia, where they can only be found in the southeast and eastern parts of the country, along the coastlines of Queensland, New South Wales, South Australia, and Victoria. They live in forests and open woodlands, typically dominated by eucalyptus tree species. Koalas (Phascolarctos cinereus) are arboreal marsupials characterized by a grayish-brown furry body, fuzzy ears, and a broad, dark nose. They are often mistakenly referred to as koala bears, even though they are not bears at all. In reality, their closest relatives are wombats. For those seeking similar resources, our guide on Discover Calming Rabbit Coloring Pages Free Printable for Adults has gained significant attention for its in-depth coverage of this subject matter.

Topic Outline

Koalas (Phascolarctos cinereus) are arboreal marsupials characterized by a grayish-brown furry body, fuzzy ears, and a broad, dark nose. They are often mistakenly referred to as koala bears, even though they are not bears at all. In reality, their closest relatives are wombats.

They live in forests and open woodlands, typically dominated by eucalyptus tree species. Koalas (Phascolarctos cinereus) are arboreal marsupials characterized by a grayish-brown furry body, fuzzy ears, and a broad, dark nose. They are often mistakenly referred to as koala bears, even though they are not bears at all. In reality, their closest relatives are wombats.